Vacanze dog-friendly a Semmering

Bassa Austria, Austria

Outdooractive Editors  Partner verificato 
Responsabile del contenuto
LogoOutdooractive Editors
Viaggia con il tuo amico a quattro zampe: durante il tuo soggiorno Semmering avrai l'imbarazzo della scelta. In questa pagina abbiamo raccolto suggerimenti per numerose escursioni, attività per il tempo libero, ristoranti e alloggi adatti ai cani, nonché un paio di altri consigli utili per tutti i proprietari di cani.
  • La mia mappa
  • Contenuti
  • Mostra immagini Nascondi foto
Funzioni
2D 3D
Mappe e sentieri

Escursioni con il proprio cane a Semmering

Ausblick vom 20-Schilling-Blick
Sentiero turistico · Rax-Schneeberg Gruppo
Flexible Wanderung über den Kreuzberg zum Semmering
Percorso consigliato Difficoltà media
1
20,1 km
6:30 h.
1.000 m
550 m
Diese Wanderung von Gloggnitz nach Semmering über den Kreuzbergkamm ist perfekt für die Zwischenjahreszeiten. Durch den Verlauf stets nah der Semmeringbahn sind Start und Ziel sehr flexibel, was die Tour für Wanderer jedweder Kondition spannend macht.
Gipfelkreuz
Sentiero turistico · Hochsteiermark
Vom Semmering aufs Preiner Gscheid - immer an der Grenze
Percorso consigliato Difficoltà media
1
16,8 km
5:45 h.
931 m
841 m
Relativ lange Tour, sehr gut mit Bahn und Bus erreichbar. Für alle, die gerne einsame Wege gehen. Kein Stützpunkt unterwegs!
Aussichtspunkt
Sentiero invernale · Wiener Alpen
Winterwandern von Semmering Passhöhe zum 20-Schilling-Blick
Percorso consigliato Difficoltà media
7,3 km
2:15 h.
175 m
175 m
Von der Semmering Passhöhe über die Hochstraße zum Bahnwanderweg, Weiter zur bekannten Doppelreiter-Aussichtswarte und zum 20-Schilling-Blick und wieder zurück auf die Passhöhe.
Schutzhaus am Pinkenkogel, unterhalb des Gipfels
Sentiero turistico · Wiener Alpen
Pinkenkogel - Rundtour
Percorso consigliato Difficoltà facile
8,6 km
3:00 h.
443 m
443 m
Einfache Wanderung mit schönen Ausblicken im Semmeringgebiet.
Schanzkapelle
Sentiero turistico · Wiener Alpen
Raach am Hochgebirge - Semmering
Percorso consigliato Difficoltà media
10,4 km
3:20 h.
524 m
354 m
Sentiero invernale · Wiener Alpen
Sonnwendstein-SemmeringPasshöhe rundwanderweg
Percorso consigliato Difficoltà difficile
1
11,8 km
2:49 h.
712 m
725 m
A lelki állóképesség fejlesztése talán nem is természetben, hanem a kora reggeli kávézás után kívánja a legtöbb erőfeszítést. Vajon, végig a meleg szobában összebújva töltsük az idei advent harmadik vasárnapját. Az inverzós felhőzet szülte szürke, rideg enyhe téli időben nem sok kedve van az embernek kimozdulni. A tervezés sem egyszerű a fotelből, amint képek mutatják az Internet összes előnyével együtt sem lehet megjósolni a következményeket. Az első dolog, keresni kell a közelben egy jól járható túraútvonalat, ahová autóval sem nehéz eljutni ill. parkolni. A Bergfex csapadék radarja szerint, már Semmering környékén az inverziós felhőzeten kivül találhatjuk magunkat. Semmering jól ismert kiránduló és síparadicsom. Télen, különösen az idei korlátozások fényében más arcát mutatja. Természetesen a szánkó és sípályák ennek ellenére zsúfolásig telve. Dacára annak, hogy a felvonók nem járnak. Mi viszont, más program után vágytunk. Az erdő csendjére, napsütötte havas tájra vágytunk. A szerotin szintünknek azonnal jót tett a kellemes és nyugodt, fehér , napos téli táj. Kb. 600-700m magasságban kezdődött a hóhatár ezen a napon. A túránk egy váratlanul szép panorámában hiánytalan téli ösvényen vezetett. Az útakat láthatóan sok helyen, gépekkel tisztíthatták meg. A második kilométer után már csak az előttünk haladók lábnyomaiban lépdelhettünk. A közel 11km-es túra nem volt könnyű. Valóban nyáron ez semmiségnek tűnne, de néhol fél méteres hóvastagság volt. Ez a fizikai állóképességünket hamar erodálta volna, ha nem lett volna a látvány és a frisesség érzése. Úgy gondolom, 5-6 embernél többel erre a túrára nem vállalkoztam volna. A téli körülmények sok odafigyelést, percenkénti probléma megoldást kívánnak egy népesebb csapat esetén. Nagyon fontos a megfelelő ruházat, a megfelelő fizikai kondíció, valamint a lelki állóképesség. Egy téli túrán sokkal hangsúlyosabb mindegyik feltétel együttes megléte. Ahhoz, hogy ezek a kijelentések ne üres szavak, közhelyek legyenek végig kell menni az úton, szeretni és tisztelni kell a természetet. Azt a természetet ahová mindig is tartoztunk. A városias életforma mélységesen elidegenített minket a valódi természetünktől. Idekinnt empatikusabbak, vidámabbak, boldogabbak vagyunk.
Sentiero tematico · Wiener Alpen
Bahnwandern im UNESCO Weltkulturerbe Semmeringeisenbahn
25,2 km
7:35 h.
482 m
940 m
Die Semmeringeisenbahn ist seit 1998 UNESCO-Weltkulturerbe. Ihren Zauber erkundet man am Besten zu Fuß: beim Wandern am Bahnwanderweg, entlang idyllischer Rastplätze und fotogener Aussichtspunkte.

Escursioni con il proprio cane nei dintorni

Il modo migliore per iniziare la tua prossima avventura outdoor!