Dog-friendly holidays in Spital am Semmering

Styria, Austria

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Spital am Semmering you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Spital am Semmering

Gipfelkreuz
Hiking trail · Hochsteiermark
Vom Semmering aufs Preiner Gscheid - immer an der Grenze
recommended route Difficulty moderate
16.8 km
5:45 h
931 m
841 m
Relativ lange Tour, sehr gut mit Bahn und Bus erreichbar. Für alle, die gerne einsame Wege gehen. Kein Stützpunkt unterwegs!
am Wochenende oft mit Punsch, Glühwein, heiße Schokolade
Tobogganing · PreAlps East of the Mur
Rodelstrecke Stuhleck - Pfaffensattel
recommended route Difficulty easy Open
3.7 km
2:00 h
400 m
400 m
Die im Winter gesperrte und präparierte Mautstraße vom Pfaffensattel zum Alois-Günther-Haus eignet sich hervorragend zum Rodeln! Auch mit Schneeschuhen und Tourenski immer ein Genuß.
Die alte Nansenhütte
Hiking trail · Hochsteiermark
BergZeitReise Tagestourentipp - Stuhleck
recommended route Difficulty easy
5.5 km
2:30 h
410 m
410 m
An easy hike in Hochsteiermark that can be done almost all year round (in winter with snowshoes or touring skis, in summer ideal for families) to one of the most beautiful vantage points in the Eastern Alps and thus the entire BergZeitReise. In addition, it also goes to the first ski hut of the entire Alpine region (today, unfortunately, only a ruin). By the way, the Stuhleck is the highest point of the entire Fischbach Alps, which also includes Peter Rosegger's forest home. By the way, the leisurely hike can also be made into a small round trip.
Aussichtspunkt
Winter hiking · Wiener Alpen
Winterwandern von Semmering Passhöhe zum 20-Schilling-Blick
recommended route Difficulty moderate
7.3 km
2:15 h
175 m
175 m
Von der Semmering Passhöhe über die Hochstraße zum Bahnwanderweg, Weiter zur bekannten Doppelreiter-Aussichtswarte und zum 20-Schilling-Blick und wieder zurück auf die Passhöhe.
Schutzhaus am Pinkenkogel, unterhalb des Gipfels
Hiking trail · Wiener Alpen
Pinkenkogel - Rundtour
recommended route Difficulty easy
8.6 km
3:00 h
443 m
443 m
Einfache Wanderung mit schönen Ausblicken im Semmeringgebiet.
Winter hiking · Wiener Alpen
Sonnwendstein-SemmeringPasshöhe rundwanderweg
recommended route Difficulty difficult
1
11.8 km
2:49 h
712 m
725 m
A lelki állóképesség fejlesztése talán nem is természetben, hanem a kora reggeli kávézás után kívánja a legtöbb erőfeszítést. Vajon, végig a meleg szobában összebújva töltsük az idei advent harmadik vasárnapját. Az inverzós felhőzet szülte szürke, rideg enyhe téli időben nem sok kedve van az embernek kimozdulni. A tervezés sem egyszerű a fotelből, amint képek mutatják az Internet összes előnyével együtt sem lehet megjósolni a következményeket. Az első dolog, keresni kell a közelben egy jól járható túraútvonalat, ahová autóval sem nehéz eljutni ill. parkolni. A Bergfex csapadék radarja szerint, már Semmering környékén az inverziós felhőzeten kivül találhatjuk magunkat. Semmering jól ismert kiránduló és síparadicsom. Télen, különösen az idei korlátozások fényében más arcát mutatja. Természetesen a szánkó és sípályák ennek ellenére zsúfolásig telve. Dacára annak, hogy a felvonók nem járnak. Mi viszont, más program után vágytunk. Az erdő csendjére, napsütötte havas tájra vágytunk. A szerotin szintünknek azonnal jót tett a kellemes és nyugodt, fehér , napos téli táj. Kb. 600-700m magasságban kezdődött a hóhatár ezen a napon. A túránk egy váratlanul szép panorámában hiánytalan téli ösvényen vezetett. Az útakat láthatóan sok helyen, gépekkel tisztíthatták meg. A második kilométer után már csak az előttünk haladók lábnyomaiban lépdelhettünk. A közel 11km-es túra nem volt könnyű. Valóban nyáron ez semmiségnek tűnne, de néhol fél méteres hóvastagság volt. Ez a fizikai állóképességünket hamar erodálta volna, ha nem lett volna a látvány és a frisesség érzése. Úgy gondolom, 5-6 embernél többel erre a túrára nem vállalkoztam volna. A téli körülmények sok odafigyelést, percenkénti probléma megoldást kívánnak egy népesebb csapat esetén. Nagyon fontos a megfelelő ruházat, a megfelelő fizikai kondíció, valamint a lelki állóképesség. Egy téli túrán sokkal hangsúlyosabb mindegyik feltétel együttes megléte. Ahhoz, hogy ezek a kijelentések ne üres szavak, közhelyek legyenek végig kell menni az úton, szeretni és tisztelni kell a természetet. Azt a természetet ahová mindig is tartoztunk. A városias életforma mélységesen elidegenített minket a valódi természetünktől. Idekinnt empatikusabbak, vidámabbak, boldogabbak vagyunk.
Außenansicht
Holiday house · Hochsteiermark
Ferienhütte Igelhütte
HAUS Sommer
Inn · Hochsteiermark
Gesslbauer, Gasthof
Inn · Hochsteiermark
Pollerus, Gasthof
Holiday house · Hochsteiermark
Ferienhütten Zimmermann

Dog-friendly hiking in neighbour regions

Discover more in Spital am Semmering