Dog-friendly holidays in Semmering

Lower Austria, Austria

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Semmering you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Semmering

Ausblick vom 20-Schilling-Blick
Hiking trail · Rax-Schneeberg Group
Flexible Wanderung über den Kreuzberg zum Semmering
recommended route Difficulty moderate
1
20.1 km
6:30 h
1,000 m
550 m
Diese Wanderung von Gloggnitz nach Semmering über den Kreuzbergkamm ist perfekt für die Zwischenjahreszeiten. Durch den Verlauf stets nah der Semmeringbahn sind Start und Ziel sehr flexibel, was die Tour für Wanderer jedweder Kondition spannend macht.
Gipfelkreuz
Hiking trail · Hochsteiermark
Vom Semmering aufs Preiner Gscheid - immer an der Grenze
recommended route Difficulty moderate
16.8 km
5:45 h
931 m
841 m
Relativ lange Tour, sehr gut mit Bahn und Bus erreichbar. Für alle, die gerne einsame Wege gehen. Kein Stützpunkt unterwegs!
Aussichtspunkt
Winter hiking · Wiener Alpen
Winterwandern von Semmering Passhöhe zum 20-Schilling-Blick
recommended route Difficulty moderate
7.3 km
2:15 h
175 m
175 m
Von der Semmering Passhöhe über die Hochstraße zum Bahnwanderweg, Weiter zur bekannten Doppelreiter-Aussichtswarte und zum 20-Schilling-Blick und wieder zurück auf die Passhöhe.
Schutzhaus am Pinkenkogel, unterhalb des Gipfels
Hiking trail · Wiener Alpen
Pinkenkogel - Rundtour
recommended route Difficulty easy
8.6 km
3:00 h
443 m
443 m
Einfache Wanderung mit schönen Ausblicken im Semmeringgebiet.
Schanzkapelle
Hiking trail · Wiener Alpen
Raach am Hochgebirge - Semmering
recommended route Difficulty moderate
10.4 km
3:20 h
524 m
354 m
Winter hiking · Wiener Alpen
Sonnwendstein-SemmeringPasshöhe rundwanderweg
recommended route Difficulty difficult
1
11.8 km
2:49 h
712 m
725 m
A lelki állóképesség fejlesztése talán nem is természetben, hanem a kora reggeli kávézás után kívánja a legtöbb erőfeszítést. Vajon, végig a meleg szobában összebújva töltsük az idei advent harmadik vasárnapját. Az inverzós felhőzet szülte szürke, rideg enyhe téli időben nem sok kedve van az embernek kimozdulni. A tervezés sem egyszerű a fotelből, amint képek mutatják az Internet összes előnyével együtt sem lehet megjósolni a következményeket. Az első dolog, keresni kell a közelben egy jól járható túraútvonalat, ahová autóval sem nehéz eljutni ill. parkolni. A Bergfex csapadék radarja szerint, már Semmering környékén az inverziós felhőzeten kivül találhatjuk magunkat. Semmering jól ismert kiránduló és síparadicsom. Télen, különösen az idei korlátozások fényében más arcát mutatja. Természetesen a szánkó és sípályák ennek ellenére zsúfolásig telve. Dacára annak, hogy a felvonók nem járnak. Mi viszont, más program után vágytunk. Az erdő csendjére, napsütötte havas tájra vágytunk. A szerotin szintünknek azonnal jót tett a kellemes és nyugodt, fehér , napos téli táj. Kb. 600-700m magasságban kezdődött a hóhatár ezen a napon. A túránk egy váratlanul szép panorámában hiánytalan téli ösvényen vezetett. Az útakat láthatóan sok helyen, gépekkel tisztíthatták meg. A második kilométer után már csak az előttünk haladók lábnyomaiban lépdelhettünk. A közel 11km-es túra nem volt könnyű. Valóban nyáron ez semmiségnek tűnne, de néhol fél méteres hóvastagság volt. Ez a fizikai állóképességünket hamar erodálta volna, ha nem lett volna a látvány és a frisesség érzése. Úgy gondolom, 5-6 embernél többel erre a túrára nem vállalkoztam volna. A téli körülmények sok odafigyelést, percenkénti probléma megoldást kívánnak egy népesebb csapat esetén. Nagyon fontos a megfelelő ruházat, a megfelelő fizikai kondíció, valamint a lelki állóképesség. Egy téli túrán sokkal hangsúlyosabb mindegyik feltétel együttes megléte. Ahhoz, hogy ezek a kijelentések ne üres szavak, közhelyek legyenek végig kell menni az úton, szeretni és tisztelni kell a természetet. Azt a természetet ahová mindig is tartoztunk. A városias életforma mélységesen elidegenített minket a valódi természetünktől. Idekinnt empatikusabbak, vidámabbak, boldogabbak vagyunk.

Dog-friendly hiking in neighbour regions

THE way to start your next outdoor experience!