Urlaub mit Hund am Semmering

Niederösterreich, Österreich

Outdooractive Redaktion  Verifizierter Partner 
Autor dieser Seite
LogoOutdooractive Redaktion
Reisen mit Hund: Bei eurem Aufenthalt am Semmering habt ihr die Qual der Wahl. Auf dieser Seite haben wir zahlreiche hundefreundliche Ausflugtipps, Freizeitangebote, Restaurants und Unterkünfte sowie den ein oder anderen Geheimtipp für Hundehalter zusammengestellt:
  • My Map
  • Inhalte
  • Bilder einblenden Bilder ausblenden
Funktionen
2D 3D
Karten und Wege

Urlaub mit Hund am Semmering

Ausblick vom 20-Schilling-Blick
Wanderung · Rax-Schneeberg-Gruppe
Flexible Wanderung über den Kreuzberg zum Semmering
empfohlene Tour Schwierigkeit mittel
1
20,1 km
6:30 h
1.000 hm
550 hm
Diese Wanderung von Gloggnitz nach Semmering über den Kreuzbergkamm ist perfekt für die Zwischenjahreszeiten. Durch den Verlauf stets nah der Semmeringbahn sind Start und Ziel sehr flexibel, was die Tour für Wanderer jedweder Kondition spannend macht.
Gipfelkreuz
Wanderung · Hochsteiermark
Vom Semmering aufs Preiner Gscheid - immer an der Grenze
empfohlene Tour Schwierigkeit mittel
1
16,8 km
5:45 h
931 hm
841 hm
Relativ lange Tour, sehr gut mit Bahn und Bus erreichbar. Für alle, die gerne einsame Wege gehen. Kein Stützpunkt unterwegs!
Aussichtspunkt
Winterwandern · Wiener Alpen
Winterwandern von Semmering Passhöhe zum 20-Schilling-Blick
empfohlene Tour Schwierigkeit mittel
7,3 km
2:15 h
175 hm
175 hm
Von der Semmering Passhöhe über die Hochstraße zum Bahnwanderweg, Weiter zur bekannten Doppelreiter-Aussichtswarte und zum 20-Schilling-Blick und wieder zurück auf die Passhöhe.
Schutzhaus am Pinkenkogel, unterhalb des Gipfels
Wanderung · Wiener Alpen
Pinkenkogel - Rundtour
empfohlene Tour Schwierigkeit leicht
8,6 km
3:00 h
443 hm
443 hm
Einfache Wanderung mit schönen Ausblicken im Semmeringgebiet.
Schanzkapelle
Wanderung · Wiener Alpen
Raach am Hochgebirge - Semmering
empfohlene Tour Schwierigkeit mittel
10,4 km
3:20 h
524 hm
354 hm
Winterwandern · Wiener Alpen
Sonnwendstein-SemmeringPasshöhe rundwanderweg
empfohlene Tour Schwierigkeit schwer
1
11,8 km
2:49 h
712 hm
725 hm
A lelki állóképesség fejlesztése talán nem is természetben, hanem a kora reggeli kávézás után kívánja a legtöbb erőfeszítést. Vajon, végig a meleg szobában összebújva töltsük az idei advent harmadik vasárnapját. Az inverzós felhőzet szülte szürke, rideg enyhe téli időben nem sok kedve van az embernek kimozdulni. A tervezés sem egyszerű a fotelből, amint képek mutatják az Internet összes előnyével együtt sem lehet megjósolni a következményeket. Az első dolog, keresni kell a közelben egy jól járható túraútvonalat, ahová autóval sem nehéz eljutni ill. parkolni. A Bergfex csapadék radarja szerint, már Semmering környékén az inverziós felhőzeten kivül találhatjuk magunkat. Semmering jól ismert kiránduló és síparadicsom. Télen, különösen az idei korlátozások fényében más arcát mutatja. Természetesen a szánkó és sípályák ennek ellenére zsúfolásig telve. Dacára annak, hogy a felvonók nem járnak. Mi viszont, más program után vágytunk. Az erdő csendjére, napsütötte havas tájra vágytunk. A szerotin szintünknek azonnal jót tett a kellemes és nyugodt, fehér , napos téli táj. Kb. 600-700m magasságban kezdődött a hóhatár ezen a napon. A túránk egy váratlanul szép panorámában hiánytalan téli ösvényen vezetett. Az útakat láthatóan sok helyen, gépekkel tisztíthatták meg. A második kilométer után már csak az előttünk haladók lábnyomaiban lépdelhettünk. A közel 11km-es túra nem volt könnyű. Valóban nyáron ez semmiségnek tűnne, de néhol fél méteres hóvastagság volt. Ez a fizikai állóképességünket hamar erodálta volna, ha nem lett volna a látvány és a frisesség érzése. Úgy gondolom, 5-6 embernél többel erre a túrára nem vállalkoztam volna. A téli körülmények sok odafigyelést, percenkénti probléma megoldást kívánnak egy népesebb csapat esetén. Nagyon fontos a megfelelő ruházat, a megfelelő fizikai kondíció, valamint a lelki állóképesség. Egy téli túrán sokkal hangsúlyosabb mindegyik feltétel együttes megléte. Ahhoz, hogy ezek a kijelentések ne üres szavak, közhelyek legyenek végig kell menni az úton, szeretni és tisztelni kell a természetet. Azt a természetet ahová mindig is tartoztunk. A városias életforma mélységesen elidegenített minket a valódi természetünktől. Idekinnt empatikusabbak, vidámabbak, boldogabbak vagyunk.
Themenweg · Wiener Alpen
Bahnwandern im UNESCO Weltkulturerbe Semmeringeisenbahn
25,2 km
7:35 h
482 hm
940 hm
Die Semmeringeisenbahn ist seit 1998 UNESCO-Weltkulturerbe. Ihren Zauber erkundet man am Besten zu Fuß: beim Wandern am Bahnwanderweg, entlang idyllischer Rastplätze und fotogener Aussichtspunkte.

Urlaub mit Hund in den Nachbarregionen

Direkt dein nächstes Outdoor-Erlebnis starten? Hier geht’s lang!